6. Jakie są smaki tortów ?
TORT WĘGIERSKI
Smak prawdziwej aromatycznej czekolady w duecie ze skąpanymi w alkoholu rodzynkami i wiśniami, z prażonymi orzeszkami, otulone czekoladowym kremem, na tle ciemnej biszkoptowej ściany, odzwierciedla ukryte pragnienia niejednej tajemniczej duszy.
TORT CZEKOLADOWY
Czekoladowe biszkopty nasączone ponczem, przełożone kremem czekoladowym z dużą ilością wiśni i rodzynek.
TORT ORZECHOWY
Orzechowa klasyka. Ciemne kakaoo – czekoladowe biszkopty, nasączone ponczem i przełożone lekkim czekoladowym kremem z dodatkiem prażonych orzechów.
TORT MANDARYNKOWY
Wyśmienite połączenie karmelowo – miodowych i jasnych biszkoptów z puszystą masą śmietanowo – mandarynkową i aromatycznych mandarynek.
TORT SZWARDZWALDZKI
Tort z korzennym aromatem. Puszysta śmietana przełożona ciemnymi warstwami biszkoptu i aromatycznymi wiśniami w galaretce.
TORT ŚMIETANOWO – CZEKOLADOWY
Śmietanowo – czekoladowa tradycja. Dwie warstwy czekoladowego biszkoptu nasączony ponczem alkoholowym, przełożone bitą śmietaną i lekkim kremem czekoladowym z chrupiącymi prażynkami na bazie bitej śmietany o wyrazistym smaku czekolady.
TORT PORZECZKOWY
Porzeczkowo – śmietanowa rozkosz. Puszysta bita śmietana na jasnym biszkopcie, przełożonych listkiem marcepanowym i porzeczkami w galaretce.
TORT MARCELLO
Klasyczny luksusowy tort składający się z cienkich warstw czekoladowego biszkoptu, przełożonego czekoladowym kremem maślanym. Biszkopt nasączony ponczem z alkoholem, co podkreśla szlachetny smak czekolady.
TORT ŚMIETANOWO – TRUSKAWKOWY
Delikatny, jasny biszkopt i aksamitna bita śmietana o smaku truskawek z wyraźnymi kawałkami owoców. Wspaniały w swojej prostocie.
TORT ŚMIETANOWO – CYTRYNOWY
Tort o zdecydowanym smaku cytryny. Jasne biszkopty przełożone puszystą bitą śmietaną i musem cytrynowym.
TORT ŚMIETANOWY Z OWOCAMI
Jasne biszkopty przełożone puszystą śmietaną z kawałkami owoców (brzoskwinia i ananas). Dekorowany różnymi, sezonowymi owocami.
TORT TIRAMISU
Włoski deser. Jasne biszkopty nasączone ponczem kawowym z likierem amaretto, przełożone kremem na bazie oryginalnego sera maskarpone. Wykończony gorzkim kakao i polewą czekoladowo – alkoholową.
TORT ORZEŹWIAJĄCY
Tort miętowo – czekoladowy o wspaniałym, harmonijnym smaku świeżej mięty i gorzkiej czekolady z bitą śmietaną. Idealny w upalne dni.
TORT BEZOWY Z AMARETTO
Dwa delikatne blaty bezowe umoczone w czekoladzie, przełożone aromatyczną masą śmietanową z likierem amaretto.
TORT DYNIOWY
Dwa biszkopty marchwiowo – dyniowe, przekładana słonawym kremem dyniowym z serkiem maskarpone. Jesienny przysmak.
TORT MAKOWY
Dwie rolady makowo orzechowe przełożone kremem czekoladowy z orzechami włoskimi i wiśniami oraz kremem śmietanowym z maskarpone
TORT MALINOWY
Bardzo czekoladowe biszkopty, nasączone ponczem, przełożone masą malinową, jogurtową i świeżym owocem maliny