6. Jakie są smaki tortów ?

TORT WĘGIERSKI

Smak prawdziwej aromatycznej czekolady w duecie ze skąpanymi w alkoholu rodzynkami i wiśniami, z prażonymi orzeszkami, otulone czekoladowym kremem, na tle ciemnej biszkoptowej ściany, odzwierciedla ukryte pragnienia niejednej tajemniczej duszy.

TORT CZEKOLADOWY

Czekoladowe biszkopty nasączone ponczem, przełożone kremem czekoladowym z dużą ilością wiśni i rodzynek.

TORT ORZECHOWY

Orzechowa klasyka. Ciemne kakaoo – czekoladowe biszkopty, nasączone ponczem i przełożone lekkim czekoladowym kremem z dodatkiem prażonych orzechów.

TORT MANDARYNKOWY

Wyśmienite połączenie karmelowo – miodowych i jasnych biszkoptów z puszystą masą śmietanowo – mandarynkową i aromatycznych mandarynek.

TORT SZWARDZWALDZKI

Tort z korzennym aromatem. Puszysta śmietana przełożona ciemnymi warstwami biszkoptu i aromatycznymi wiśniami w galaretce.

TORT ŚMIETANOWO – CZEKOLADOWY

Śmietanowo – czekoladowa tradycja. Dwie warstwy czekoladowego biszkoptu nasączony ponczem alkoholowym, przełożone bitą śmietaną i lekkim kremem czekoladowym z chrupiącymi prażynkami na bazie bitej śmietany o wyrazistym smaku czekolady.

TORT PORZECZKOWY

Porzeczkowo – śmietanowa rozkosz. Puszysta bita śmietana na jasnym biszkopcie, przełożonych listkiem marcepanowym i porzeczkami w galaretce.

TORT MARCELLO

Klasyczny luksusowy tort składający się z cienkich warstw czekoladowego biszkoptu, przełożonego czekoladowym kremem maślanym. Biszkopt nasączony ponczem z alkoholem, co podkreśla szlachetny smak czekolady.

TORT ŚMIETANOWO – TRUSKAWKOWY

Delikatny, jasny biszkopt i aksamitna bita śmietana o smaku truskawek z wyraźnymi kawałkami owoców. Wspaniały w swojej prostocie.

TORT ŚMIETANOWO – CYTRYNOWY

Tort o zdecydowanym smaku cytryny. Jasne biszkopty przełożone puszystą bitą śmietaną i musem cytrynowym.

TORT ŚMIETANOWY Z OWOCAMI

Jasne biszkopty przełożone puszystą śmietaną z kawałkami owoców (brzoskwinia i ananas). Dekorowany różnymi, sezonowymi owocami.

TORT TIRAMISU

Włoski deser. Jasne biszkopty nasączone ponczem kawowym z likierem amaretto, przełożone kremem na bazie oryginalnego sera maskarpone. Wykończony gorzkim kakao i polewą czekoladowo – alkoholową.

TORT ORZEŹWIAJĄCY

Tort miętowo – czekoladowy o wspaniałym, harmonijnym smaku świeżej mięty i gorzkiej czekolady z bitą śmietaną. Idealny w upalne dni.

TORT BEZOWY Z AMARETTO

Dwa delikatne blaty bezowe umoczone w czekoladzie, przełożone aromatyczną masą śmietanową z likierem amaretto.

TORT DYNIOWY

Dwa biszkopty marchwiowo – dyniowe, przekładana słonawym kremem dyniowym z serkiem maskarpone. Jesienny przysmak.

TORT MAKOWY

Dwie rolady makowo orzechowe przełożone kremem czekoladowy z orzechami włoskimi i wiśniami oraz kremem śmietanowym z maskarpone

TORT MALINOWY

Bardzo czekoladowe biszkopty, nasączone ponczem, przełożone masą malinową, jogurtową i świeżym owocem maliny